Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
"Meg kell osztani a bevándorlás elleni küzdelem terheit" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 23.

ImageOrbán Viktor biztosította a máltai kormányfőt vallettai hétfői tárgyalásukon: a magyar EU-elnökség idején képviselni fogja, hogy az illegális bevándorlás elleni küzdelem anyagi terheit osszák meg a tagállamok között. - jelentette a Times of Malta honlapja. Mint a magyar miniszterelnök hangsúlyozta vendéglátójának, Lawrence Gonzinak, átérzi a problémát, hiszen Magyarországnak is vannak olyan határai, amelyek egyben az EU külső határainak is számítanak. A két kormányfő abból az alkalomból találkozott, hogy januártól Magyarország tölti be félévre az EU soros elnökségét.

Tovább...
 
Főszerepben a tehetséggondozás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 23.

ImageImmáron 16. alkalommal rendezte meg a Kodolányi János Főiskola Székesfehérváron a főiskolai hallgatókat, oktatókat, kutatókat megmozgató Tudományos Diákköri Konferenciát. - A KJF kiemelt szerepet szán a hallgatók tudományos tevékenységének, melynek keretében általában minden évben kétszer, rendszerint április és november közepén, Tudományos Diákköri Konferenciát tart. A főiskolán 1999-ben útjára indult TDK-konferencia nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen az elmúlt 10 évben közel 300 hallgató szerepelt az országos, regionális és intézményi tudományos diákköri megmérettetéseken.

Tovább...
 
Vendégségben a 100 éves néni születésnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 22.

ImageVirágcsokorral, ajándékkosárral és Orbán Viktor köszöntő levelével érkezett Székesfehérvár polgármestere a 100. születésnapját ünneplő Varga Jánosnéhoz. Dr. Cser-Palkovics Andrást a körzet önkormányzati képviselője, Mészáros Attila is elkísérte, akiket az idős hölgy és családja nagy örömmel fogadott. Zsófi néni két világháborút is megélt, s igen jó egészségnek örvend. Igaz, hogy néhány évvel ezelőtt megvakult, ám éles esze, s vidámsága irigylésre méltó.

Tovább...
 
Átszervezésre kerülnek a betegutak Nyomtatás E-mail
Írta: Hiradó, Fidesz, Népszabadság   
2010. november 22.

Image"Nincs szó tömeges és azonnali államosításról. A változtatások lényege a betegutak átszervezése, a tartalékok mozgósítása." - jelentette ki a Népszabadságnak adott interjúban Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár elmondta: a gondok jó része abból fakad, hogy nincs olyan szereplője az egészségügynek, amely a beteg gyors és hatékony ellátásában érdekelt. Ezt a szereplőt telepítik a rendszerbe, és körülbelül egymillió vagy ennél valamivel nagyobb lélekszámú területenként létrehozzák az úgynevezett Nagytérségi Egészségszervezési Igazgatóságokat. E testület tagjai a helyi intézmények menedzsmentjeiből kerülnek ki.

Tovább...
 
Ahol még a bohóc is ajándékot kap Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 22.

ImageMég Don Pedro is ajándékot kapott a Mikulástól Nagykarácsonyban. A közkedvelt bohóc a hétvégén Nagykárcsonyban járt, hogy a Játszóházban szórakoztassa a gyermekeket. Vidám műsorát pedig nemcsak a gyerekek díjazták mosollyal és hangos kacagással, hanem a Mikulás is. A piros ruhás jótevő háza néhány nappal ezelőtt nyílt meg. A Mikulásnál rénszarvasok, kívánságkút, játékos programok várják a látogatókat!

Tovább...
 
Hétfőn indul a "salátatörvény" általános vitája Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 22.

ImageNégynapos ülést tart a héten a parlament; a jövő évi büdzsét magalapozó törvények általános vitája hétfőn kezdődik, a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat részletes vitája pedig pénteken lesz az Országgyűlésben. - Hétfőn kezdődik a 2011. évi költségvetést megalapozó "salátatörvény" általános vitája, ennek időkerete négy óra húsz perc. Az Országgyűlés sajtófőnöke korábban elmondta: a vitában felszólalhatna Kopits György, de a Költségvetési Tanács elnöke nem kívánt élni a lehetőséggel.

Tovább...
 
Semjén: Jó és kiegyensúlyozott a kormányzati együttműködés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 20.

ImageA második Orbán-kormány szellemi értelemben is kereszténydemokrata értékek szerint kormányoz.-hívta fel a figyelmet Semjén Zsolt az MTI-nek adott interjújában.-A kormányzás tekintetében és a parlamenti együttműködésben vita nélküli az együttműködés, azon az alapon, hogy a Fidesz a gyűjtőpárt, a KDNP a világnézeti párt - fogalmazott Semjén Zsolt, hozzátéve: a KDNP-s miniszterek sikeresen dolgoznak. A kormányfő-helyettes azt mondta, nem csak arról van szó, hogy a KDNP-nek ennyi kormányzati pozíciója még soha nem volt, mint most. 

Tovább...
 
Felkészültek a télre - gépszemlét tartott Székesfehérvár Városgondnoksága Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2010. november 19.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága a téli útüzemeltetési feladatokkal kapcsolatban gépszemlét és hóértekezletet tartott pénteken, melyen a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a rendőrség, a közút és a Polgármesteri Hivatal is részt vett. Fehérváron november 15-től március 15-ig működik a Városi Hóügyelet a Városgondnokságon, mely a 22/513-483 telefonszámon érhető el. Négy hóügyeletes, négy asszisztens és négy útügyeletes látja el a feladatokat napi 24 órában.

Tovább...
 
Orange Party - Jóga Art Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 19.

ImageOrange Party-t szervez Barna Anikó fittness-oktató a Velence Resort & Spa-ban szombaton, 16-17 óra között. A program során body art – relaxáció – jóga mix fittness várja az érdeklődőket. A rendezvényre érdemes orange színű ruhában érkezni, mert aki kissé narancsosra vált, az ajándékot kap!

Tovább...
 
Puskás Ferenc a világ egyik legismertebb Alzheimer-áldozata Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 18.

ImageJótékonysági koncertet rendezett a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága a Székesfehérvári Püspöki Székesegyházban. A program a „Szentmise Puskás Ferenc lelki üdvéért, halálának negyedik évfordulóján – emlékkoncert az alzheimer-kór magyar áldozataiért” –címet kapta. Az est az Alzheimer Világnapjának záró eseményének is számított.

Tovább...
 
Ádventi vásár Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Oláh László   
2010. november 18.

ImageSzeretettel adjuk tudtul, hogy december 11-én, reggel 9 órától ádventi vásárt tartunk, Gárdonyban, a Penny és a Spar parkoló közötti területen. A bevételt hittanosaink karácsonyi megajándékozására szeretnénk fordítani.Az elmúlt esztendők adományait megköszönve, az idén is tisztelettel kérjük, hogy az ilyenkor szokásos módon, eladnivaló tárgyakkal támogassák a vásárt. Ezek alatt jó állapotban lévő – tehát jó eséllyel eladható – műszaki cikkekre, lakás-felszerelési eszközökre, dísztárgyakra, játékokra gondolunk elsősorban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17832 - 17842 / 20485